Dääjvid und Päärtan proudly presents...

The big fucking partykrönika sommaren 2 abborre 10.


Som utlovat så kommer här våran unika och fantastiska sammanställning av olika festligheter vi deltagit i denna jävligt bra summer. Naturligtvis kommer vi även betygsätta skiten eftersom vi tycker det är för himla kul alltså. Finns två olika vägar att vandra för denna krönika, den ena vägen är att den spårar ur totalt och går åt helvete och den andra är att den spårar ur totalt och blir helt jävla classic. Heaven or hell here we go!Peace and love.


Plats: Borlänge

Väder: Ja

Öl:
Ja

Antal förlorade solbrillor: 3st


Dääjvid und Päärtan analyserar: Vi kom till denna beryktade musikfestival som gröngölingar eftersom den enda som hade rutin från detta evengemang var Mr. P i form av en halv dag. Vi visste att det var stort men hade ingen aning om vad vi skulle förvänta oss. När vi däremot reste hem så var vi fullständigt bakfulla, förlåt vi menar lyriska. Tillställningen hade ju allt, strålande väder, grym stämning, trevligt folk, öl. Några höjdpunkter att minnas var ju när vi skulle ragga brudar genom att ramla på vårt eget tält samt gå in i lyktstolpar, ovanligt och otroligt roligt tyckte vi. När vi bytte kläder med några tjejer var också något man inte glömmer i första taget. Musiken dög ju också.

Betyg: + + + + + + (av 5)
Idre Yran.


Plats: Idre

Väder: Nja

Öl: Ja

Antal förlorade solbrillor: 2st


Dääjvid und Päärtan analyserar: När det var återigen var dags för oss att besöka denna moderna klassiker som vi hyllat så ofantligt genom åren så var förväntningarna naturligtvis skyhöga som vanligt, kanske för höga skulle det visa sig. Att yran hade tagit några simtag bakåt i festivalpoolen blev vi genast varse om. Det var dålig uppslutning (few people. Så att våra utländska läsare förstår) synd nog. Det kändes helt enkelt bara som att det var sämre än någonsin. Men det hindrade naturligtvis inte oss från att ha förbaskat roligt, två bra bloggare utreder sig själva som ordspråket inte lyder. Höjdpunkten på denna tillställning måste ha varit att vi var där. Det är med en klump i halsen och tårar i ögonen som vi delar ut detta betyg men vi hoppas på bättring till nästa år!

Betyg: + + + (av 5)
Dansbandsveckan.


Plats: Malung

Väder: Nej

Öl: Nej. Skoja bara.

Antal förlorade solbrillor: 0


Dääjvid und Päärtan analyserar:
Det må låta enspårigt och nischat när man när man hör namnet. Visst är det mycket dansbandsmusik men denna vecka innehåller så oerhört mycket mer. Öltältet nere i grönlandsparken i centrala Malung är en riktig höjdpunkt dagtid med riktigt bra coverband och smockat med folk (även sådana utan skjortor). Men eftersom vi uppskattar dansbandsmusik mer och mer desto fullare vi blir så drog vi så klart in på parken. Vi körde stenhårt med att glädja den äldre generationen kvinnor (tanter) denna vecka. Med små meningar som: "Tjena brudar" och "Nej, ni är för unga för oss" så fick vi många tanter att känna sig lite mer uppskattade och yngre för en stund, oj vad glada dom blev. Dääjvid und Päärtan slår ett slag för pensionärerna. Allt som allt en toppenvecka.

Betyg: + + + + (av 5)Alanya.


Plats: Utomlands

Väder: Som fan

Öl: Jodå, men mest tequila

Antal förlorade solbrillor: 2st


Dääjvid und Päärtan analyserar: Då vi redan skrivit en hel del om alanya i föregående inlägg så behöver vi ju inte gräva ner oss allt för djupt i det här. Party, tequila, klubbar, sol, bad, kvällsbad ja ni förstår nog konceptet. Päärtans engelska vokabulär består av endast två men ack så kraftfulla ord: "Perfect" och "You Know?". En annan hysteriskt rolig sak som den gode P stod för var när han skulle beställa två öl i baren. Jag följer hans resa tillbaka till bordet förväntansfullt men så försvinner han plötsligt och två öl flyger rakt upp i luften, någon minut senare återvänder han blöt och skrattandes till bordet efter en härlig vurpa. Känns som han tog våran klassiska skål på lite för stort allvar för er som vet vad vi snackar om.

Betyg: + + + + + (av 5)
Musik&MotorFestivalen.


Plats: Älvdalen, "Bynn"

Väder: Ja

Öl: Yes

Antal förlorade solbrillor: 1st


Dääjvid und Päärtan analyserar: Om Idreyran simmat bakåt så har M&M krålat framåt för i år var det otroligt stort. En helt fantastisk helg med mycket bra stämning och ett sjujäkla till ös. Kan väl hända att ni tycker att vi är lite färgade (inte afroamerikaner alltså) och väl patriotiska, isåfall vill vi bara säga både ja och nej. Höjdpunkten var crusingen och fredagens förfest där husägaren droppade citat i form av: "Hej och välkommna, där går man in och därborta går man ut" och "Nej nej inte behöver ni ta av er skorna, dammsugaren står i garderoben". En mycket värdig avslutning på sommaren.

Betyg: + + + + + (av 5)

Vetefan hur detta blev men skrolla tillbaka och ändra har aldrig varit våran grej och kommer aldrig att bli. Om vi har missat något som ni tycker att vi borde tagit med så vill vi bara säga att det skiter vi fullständigt i. VÅRAT ORD, ERAN LAG!


Over and out


Kommentarer
Postat av: Fotomuppen

Glöm inte PÖLen! :)

2010-08-20 @ 23:58:34
Postat av: dääjvidundpäärtan

Nej de glömmer vi ju aldrig såklart. Men de är ju bara vi som pratar POOLska som förstår de:)

2010-08-21 @ 00:56:57
URL: http://daajvidundpaartan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0