Dääjvid und Päärtan proudly presents...

The big fucking partykrönika sommaren 2 abborre 10.


Som utlovat så kommer här våran unika och fantastiska sammanställning av olika festligheter vi deltagit i denna jävligt bra summer. Naturligtvis kommer vi även betygsätta skiten eftersom vi tycker det är för himla kul alltså. Finns två olika vägar att vandra för denna krönika, den ena vägen är att den spårar ur totalt och går åt helvete och den andra är att den spårar ur totalt och blir helt jävla classic. Heaven or hell here we go!Peace and love.


Plats: Borlänge

Väder: Ja

Öl:
Ja

Antal förlorade solbrillor: 3st


Dääjvid und Päärtan analyserar: Vi kom till denna beryktade musikfestival som gröngölingar eftersom den enda som hade rutin från detta evengemang var Mr. P i form av en halv dag. Vi visste att det var stort men hade ingen aning om vad vi skulle förvänta oss. När vi däremot reste hem så var vi fullständigt bakfulla, förlåt vi menar lyriska. Tillställningen hade ju allt, strålande väder, grym stämning, trevligt folk, öl. Några höjdpunkter att minnas var ju när vi skulle ragga brudar genom att ramla på vårt eget tält samt gå in i lyktstolpar, ovanligt och otroligt roligt tyckte vi. När vi bytte kläder med några tjejer var också något man inte glömmer i första taget. Musiken dög ju också.

Betyg: + + + + + + (av 5)
Idre Yran.


Plats: Idre

Väder: Nja

Öl: Ja

Antal förlorade solbrillor: 2st


Dääjvid und Päärtan analyserar: När det var återigen var dags för oss att besöka denna moderna klassiker som vi hyllat så ofantligt genom åren så var förväntningarna naturligtvis skyhöga som vanligt, kanske för höga skulle det visa sig. Att yran hade tagit några simtag bakåt i festivalpoolen blev vi genast varse om. Det var dålig uppslutning (few people. Så att våra utländska läsare förstår) synd nog. Det kändes helt enkelt bara som att det var sämre än någonsin. Men det hindrade naturligtvis inte oss från att ha förbaskat roligt, två bra bloggare utreder sig själva som ordspråket inte lyder. Höjdpunkten på denna tillställning måste ha varit att vi var där. Det är med en klump i halsen och tårar i ögonen som vi delar ut detta betyg men vi hoppas på bättring till nästa år!

Betyg: + + + (av 5)
Dansbandsveckan.


Plats: Malung

Väder: Nej

Öl: Nej. Skoja bara.

Antal förlorade solbrillor: 0


Dääjvid und Päärtan analyserar:
Det må låta enspårigt och nischat när man när man hör namnet. Visst är det mycket dansbandsmusik men denna vecka innehåller så oerhört mycket mer. Öltältet nere i grönlandsparken i centrala Malung är en riktig höjdpunkt dagtid med riktigt bra coverband och smockat med folk (även sådana utan skjortor). Men eftersom vi uppskattar dansbandsmusik mer och mer desto fullare vi blir så drog vi så klart in på parken. Vi körde stenhårt med att glädja den äldre generationen kvinnor (tanter) denna vecka. Med små meningar som: "Tjena brudar" och "Nej, ni är för unga för oss" så fick vi många tanter att känna sig lite mer uppskattade och yngre för en stund, oj vad glada dom blev. Dääjvid und Päärtan slår ett slag för pensionärerna. Allt som allt en toppenvecka.

Betyg: + + + + (av 5)Alanya.


Plats: Utomlands

Väder: Som fan

Öl: Jodå, men mest tequila

Antal förlorade solbrillor: 2st


Dääjvid und Päärtan analyserar: Då vi redan skrivit en hel del om alanya i föregående inlägg så behöver vi ju inte gräva ner oss allt för djupt i det här. Party, tequila, klubbar, sol, bad, kvällsbad ja ni förstår nog konceptet. Päärtans engelska vokabulär består av endast två men ack så kraftfulla ord: "Perfect" och "You Know?". En annan hysteriskt rolig sak som den gode P stod för var när han skulle beställa två öl i baren. Jag följer hans resa tillbaka till bordet förväntansfullt men så försvinner han plötsligt och två öl flyger rakt upp i luften, någon minut senare återvänder han blöt och skrattandes till bordet efter en härlig vurpa. Känns som han tog våran klassiska skål på lite för stort allvar för er som vet vad vi snackar om.

Betyg: + + + + + (av 5)
Musik&MotorFestivalen.


Plats: Älvdalen, "Bynn"

Väder: Ja

Öl: Yes

Antal förlorade solbrillor: 1st


Dääjvid und Päärtan analyserar: Om Idreyran simmat bakåt så har M&M krålat framåt för i år var det otroligt stort. En helt fantastisk helg med mycket bra stämning och ett sjujäkla till ös. Kan väl hända att ni tycker att vi är lite färgade (inte afroamerikaner alltså) och väl patriotiska, isåfall vill vi bara säga både ja och nej. Höjdpunkten var crusingen och fredagens förfest där husägaren droppade citat i form av: "Hej och välkommna, där går man in och därborta går man ut" och "Nej nej inte behöver ni ta av er skorna, dammsugaren står i garderoben". En mycket värdig avslutning på sommaren.

Betyg: + + + + + (av 5)

Vetefan hur detta blev men skrolla tillbaka och ändra har aldrig varit våran grej och kommer aldrig att bli. Om vi har missat något som ni tycker att vi borde tagit med så vill vi bara säga att det skiter vi fullständigt i. VÅRAT ORD, ERAN LAG!


Over and out


#3


Nu har det snart gått en vecka sen vi landade på arlanda international airport, men tro mig i tankarna är vi fortfarande kvar i Alanya. Blev ju inget Gotland i år men det behöver ju inte vara negativt för nu får man ju chansen att uppleva hembyns storslagna musik&motor festival för första gången på två år.


Efter denna helg tänkte vi att vi skulle göra en typ av krönika över alla festligheter vi upplevt denna sommaren10, naturligtvis kommer vi även betygsätta allt som betygsättas kan. Kommer bli minst lika grym som våran fantastiska festguide för er som minns det mästerverket.


I detta inlägg ska jag hålla mig kort som Danny Devito brukar säga.


Bilderna som många av er tjatar om. Tro mig dom kommer, kanske redan i helgen om ni och vi har lite flyt. Tills vidare får ni nöja er med filmerna som enligt oss själva är av bästa Ingmar Bergman klass.


Vi vill även göra en efterlysning. En av våra allra trognaste läsare "KungKenta" som vi vet tog vårat avsked hårt har vi ännu inte sett röken av här sen comebacken. Kan någon vänlig själ som känner honom meddela att vi är ju fan tillbaka!?


Nu börjar festen! Hoppas vi ses.Over and out

Tequilarace!

Tänkte att vi skulle hålla vad vi lovar i denna 2,0 version av bloggen, därför tänker vi nu börja med att bjuda på två filmer från ett av våra berömda tequila-race på våran lovely balkong. I dessa versioner bjuds det naturligtvis på många shots, men även ett par imitationer av minst sagt varierande kvalité. Vill även ta tillfället i akt och dementera att vi skulle vara det minsta berusade vid detta tillfälle.


Kommer även dyka upp foton framöver från denna lite smågalna men ack så fantastiska utlandsresa. Det ligger nämligen till så att dom flesta korten ligger i en telefon hos en man som förmodligen inte har någon dator att leka med än. Men den som väntar på något gott....


Ok, vi gör väl som vi brukar då. Det vill säga... bjuder på oss själva.
Over and out.

We are back baby!

 

 

Som sagt efter mycket påtryckningar utifrån samt att suget lite grand kommit tillbaka till våra magiska skrivarfingrar så har vi nu bestämt oss för en bejublad comeback här i bloggdjungeln. Många kommer bli glada, få kommer bli ledsna. Ni får acceptera att vi så här i början kommer att vara lite ringrostiga, men som sagt: NU JÄVLAR KÖR VI!

 

Tänkte vi skulle börja med att berätta om våran "semester?" i Alanya. Öhh nej, någon semester skulle vi inte vilja kalla det precis. Verkar som vi två ärrade partyveteraner helt plötsligt gått och blivit gubbar. Denna slutsats kom vi fram till eftersom vi efter varje partykväll var tvungna att ligga och vila på hotellrummet i princip tills nästa partykväll började. Vi har länge försökt att förneka detta faktum men verkar som att tiden har kommit ikapp oss.

 

Trots detta missöde så var det naturligtvis inget som stoppade oss i våran jakt på den perfekta partykvällen. En kväll bestämde vi oss för att köra ett tequilarace på våran underbara balkong. Race var verkligen vad det blev, glas blev krossade, blod rann från våra fötter, Pertan satt och tittade upp i skyn och jag låg raklång på golvet. Trots detta hittade vi den berömda "andra andningen" och hade en fantastisk utekväll i Europas kanske bästa partystad.

 

Den bästa kvällen var ändå den vi hade på Havanna beach club. En utomhusklubb vid stranden med fri dricka och fritt käk. Här är det även landskamper i olika partylekar mellan blandannat Sverige, norge, danmark, holland. Dääjvid und Pertan representerade naturligtvis vårat kära fosterland för att bevisa att ingen kan halsa öl som oss svenskar. 10 personer i varje lag och tävlingen gick ut på att halsa en öl så fort som möjligt, springa upp till en pinne, springa 10 varv runt denna, en så kallad "norsk fylla" och sen springa tillbaka och växla. Dääjvid var startman i Team Sweden. Startskottet gick och innan dom andra lagen hade druckit klart sin öl så var jag redan uppe vid pinnen, efter mina 10 varv så sprang jag först åt fel håll men efter lite hjälp kunde jag växla till nästa svenne i överlägsen ledning. Efter ett par starka svenska sträckor av ett gäng törstiga brudar och en älgklivande kille var det då Pertans tur, även han gör en lysande start med ölhalsandet och fortsätter imponera med 10 frenetiska varv runt pinnen. Sträckan vore i det närmaste perfekt om han inte avslutat med att springa och växla med det holländska laget. Trots lite missöden så vann vi naturligtvis denna landskamp överlägset och för detta belönades vi med en uttagning i "Det svenska Partylandslaget" som bevis fick vi årets tajtaste t-shirt.

 

Mer om Alanya och annat skoj som vi hittat på den otroliga sommar kommer naturligtvis framöver. Bilder och filmer vi gjort endast för er läsare kommer också att komma upp inom en snar framtid.

 

Nu får det räcka med denna mjukstart för vi har ju trots allt inte varit igång på ett tag. Men som sagt det viktigaste är ju att bloggvärlden återigen kommer att vara en bättre plats att vistas på för Dääjvid und Pertan är fan i mig tillbaka!!!

 

 

Over and out.


RSS 2.0