Rapport från värmeböljan..

image7


Varmt är det ute, men det är ingenting i jämförelse med dom antal celsius som terroriserar min lägenhet just nu. Verkar ju tyvärr saknas cirkulation helt och hållet. Folk tror nog att jag är den där knäppa grannen som alltid går runt i kalsonger. Har allvarligt funderat på att gå helnaken men det vore nog lite att ta i med tanke på insynen. Sen vill jag ju inte skrämma någon med mitt monster hahahaha...

Skulle ju ha en nykter helg men nu har den där halvnorsken som går under namnet Päärtan plötsligt övertygat mig om en utgång eftersom han äntligen kommer hem till moderslandet. Han är en lurig rackare den där. Aja, kan nog bli kul. Brukar ju sällan vara tråkigt när vi slår våra (kloka?) skallar ihop.

Vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig när han kommer. Han kanske pratar norska och vill ut och åka skidor.

Fan, nu tar dom studenten här snart också. Snacka om att man hade velat göra om det då, var förmodligen den roligaste veckan i mitt liv. Tror jag var full mån-lör, thats life. Glömmer aldrig när jag stod där på byggprogrammet lite halvfull och visste inte vad jag skulle göra, så jag tog helt enkelt och gjorde ett brännbollsträ. Efter det kom jag på den geniala idèn att jag skulle anordna en brännbollsmatch på kvällen så jag började sprida ut det där lite lätt, det slutade iallafall med att 90% av alla studenter dök upp. Poliser och rektorer kom och körde bort oss från platsen, jag stod och flina.

Nej nu tar jag en fredagsbärs. Hööj

 El Dääjvid and The Pirate goes Falukalaset..

image30


Då har återigen ett falukalas passerat förbi. Första biran knäpptes i fredags klockan 17.00 och den sista i lördags klockan 00.00 kanske. Det var nog det lugnaste falukalas jag någonsin medverkat på throw all times. Hemgången var alldeles för tidig bägge dagarna, men kanske var skönast så man börjar ju bli lite uppåt åren:)
Fredagens förfest höll i alla fall väldigt hög klass, eller ja det var vad jag och piraten tyckte iaf. Vi hade lite lekar där som åtminstone vi tyckte var jävligt roligt. Vad ska man kalla det vi hade för oss då? Sakhumor kanske? Piraten tog en klädhängare och sa att han kände sig hängig, jag hämtade en kniv och sa att detta var en knivig situation. Vi fortsatte med en kapsylöppnare och undrade om folket inte kunde öppna sig lite. Ja nu förstår ni nog hur fantastiskt dåligt men ändå så jävla roligt det var.

Bjuder väl på ett återkommande skämt som jag körde med hela helgen: "Äter du haj? ja jag hade inge val".
Piraten är ju en jävla partykille han med, han kom ju inte ens ut på festen i fredags, men vi gillar han ändå.

Max gör lätt Sveriges godaste hamburgare, fy fan vilken oral njutning det var i söndags. När jag ändå är inne på temat mat så måste jag ju även berömma langosen på kalaset, två per kväll blev det. På fredagen var jag ute efter Thures rekord på fyra raka langos, men kände efter två att det inte var denna kväll jag skulle satsa efter rekordet.

Att inte våran skivbolagsdirektör var på plats var ju en miss i planeringen men det vart ett litet liveuppträdande åtminstone.


"Vakterna klagar på drinkar i taket"
Hejdu hejdu

image29

Ja tjenare, Päärtan här. Va ett tag sen jag skrev här nu. Som ni läst och hört så har jag und Dääjvid gått skilda vägar. Inte för alltid, men håller just nu på att prova på livet som norsk. Går rätt bra om jag får säga de själv,
med några undantag. Som idag t ex, gav mina byxor till Erica som skulle tvätta, sedan satte jag mig i soffan och kollade tv som vanligt, då jag började undra vart jag hade gjort av min mobiltelefon. Efter några sekunder hörde jag något dunsande från tvättmaskinen, och där fick jag svaret haha. Så om någon försöker ringa till mig så går de inte så bra just nu.

Nu till bilden här ovan. En kiosk där man kan köpa bakad potatis på fredakvällarna, väldigt gott om man nu vet hur man äter bakad potatis och om man nu hittar den, De gjorde då inte jag i första taget, fick lov att fråga några gånger först. Men gott var det, fick tillomed lov att fråga om dom hade nått ledigt jobb till mig.

Ska försöka skriva lite oftare men tycker min vapendragare Dääjvid sköter skrivandet riktigt bra faktiskt.


Hade hade // Stornorsken Arnulf Blingbling

We won it three times!

image28Idag vill bloggen plocka fram några superlativer för fotbollslaget i våra hjärtan. Fantastiskt! Makalöst! Underbart! Manchester United är återigen bäst i europa, tack för det! Skulle kunnat offra min högerarm för att få vara där igår. Rätt sköna scener efter matchen när spelarna sjunger med i fansens sång "We won it threeeee tiiiiiiimes!". En kul grej var ju att all öl tog slut på alla Moskvas krogar, på vissa ställen hängde dom upp skyltar med texten "No beer, only vodka". Det kallar jag rajraj, engelsmän kan dricka dom med. Sådär nu har jag fått det ur mig också.

Egentligen är ju detta en kulturblogg men ville bara visa våran bredd med lite sport också. Jag skrev ju för inte så länge sedan att jag var i en formsvacka, tydligen kan inte jag ha formsvackor. Nu så fullkomligt piskas det ju ner inlägg i klass med nederbörden på dom brittiska öarna.

Imorn är det fest och därför kom jag att tänka på en rolig sak jag hörde. En helt klart överförfriskad kille spiller öl på en okänd kille på en fest, killen blir lite småirriterad och frågar den fulle killen va fan han håller på med, då ger han ett rätt skönt svar: Jag skojade bara! Haha, stor humor tycker jag iallafall. Kommer fan inte ihåg vart jag hörde eller läste det men kul som fan var det i vilket fall som helst. Sen har vi ju klassikern med killen som vaknar med ett stort jävla träd i lägenheten och har ingen jävla aning om hur han fick in det eftersom det absolut inte går att få ut utan lite motorsågsjusteringar.

Tror jag har hört årets sommarplåga nu. Fjortisdisco är vad det är, man vill egentligen inte lyssna men gör det ändå fast man känner att det inte är riktigt rätt. Moraliskt dilemma tror jag man kan kalla det:)

Nej nu är det dags för lite sömn så man orkar med helgens äventyr.
Here i am again Falun!

image27I helgen är det återigen dags för ett återkommande arrangemang i mitt liv nämligen det beryktade falukalaset. Verkar som jag blir ensam representant från Dalarna north, ja cowboyen också men han räknas numera till Falun. Men ska nog gå att få till ett bra rajraj ändå skulle jag tippa, det säger jag därför att jag känner mig själv rätt bra.

Kurt-lennartzs ska även spela in en ny singel om alla bitar faller på plats. Bilden här ovan är från inspelningen av våra första två singlar, nämligen dunderhitsen leende guldbruna bönor och nattinatt. Vi planerar även en livespelning under fredagskvällen, men det beror ju på om golden har karokemaskinen igång. Vi gjorde ju en lyckad spelning där sist:)

Att vara stor inom dansbandsgenren innebär en himla massa fördelar. Groupies, gratis sprit och välfyllt konto är några av dom. Synd bara för oss att vi inte är det då, vi har heller inga planer på att bli. Det närmaste vi kommer något av det där är väl groupies, var väl ett ca 20 tjejer utanför studion sist. Synd bara att dom inte var där varken för våran skull eller musikens, utan för att få spela in en egen singel så där sprack det också, fan!

Hoppas jag slipper nakenbadet denna gång bara, verkar vara lite för kallt för sådana aktiviteter nu. Päärtan låter hälsa från vårt grannland att han klarar sig fint därborta, makaroner och sånt livnär han sig på. Han vill gärna att ni kallar honom för trucker nästa gång ni ser han eftersom detta är hans yrkeskategori.

Nej, de var allt för denna gång tror jag. Väl mött eller nått.


Puss och kram till alla er därute.

Angående tävlingen

Ni har väl hört att även den bäste kan göra misstag? Misstaget denna gång var att tävlingen blev alldeles för enkel tyvärr. Därför är det nu dags att köra lite utslagsfrågor för att sålla agnarna från vetet eller va fan det nu heter. För att göra det så rättvist som möjligt så kommer det gå till på följande sätt. En följdfråga om varje låt samt en gissningsfråga där närmast vinner. Svarar gör du precis som vanligt. Here we go again!


1.Thomas Ledin-Vi är på gång.

Men i vilken stad är han född?2. Gyllene Tider-Går och fiskar.

Halmstads stoltheter, men vad heter ån som rinner genom denna stad?


3. Ges-När vi gräver guld i USA.

Denna låt var ju den officiella låten till Sveriges fotbollslandslag som spelade VM over there, men vem gjorde turneringens första svenska mål?


4. Gyllene Tider-Det är över nu.

Vilket år släpptes denna hit?


5. Markoolio-Ingen sommar utan reggae?

Markoolio hade även en hit med låten "rocka på" tillsammans med en annan grupp, vilken?Utslagsfråga: Hur många kvistar har trädet utanför Dääjvids fönster?Nu hoppas jag att det vart betydligt svårare. Ni har väl inte glömt det oerhört värdefulla priset som låg i potten?;) Det här blev ju två tävlingar i en. Det var väl roligt för ni gillar väl att få briljera med era kunskaper pojkar och flickor? Sen vill jag bara avsluta detta inlägg med ett citat av Björn (gästkrönikören ni vet), alla har vi hört talas om uttrycket "där slog du huvudet på spiken". Han sa igår en grej jag aldrig hört förr iallafall och jag tyckte det var hur kul som helst. Kanske är jag ensam om att tycka det, vore väl inte första gången men jag bjuder på det ändå.
"Där satte du älgen i badtunnan"
This is the Dääjvid show!

image26Ohoj kamrater! Dääjvid här like usual. Tänkte ta och berätta lite om ännu en helg i mitt liv, en riktigt bra helg i mitt liv till och med. Hade besök av "kungen" himself hela helgen. På fredagen så var vi på lite whiskyprovning i dom sydöstra delarna av mora, sen när klockan började närma sig elva drog vi ner på krogen för att avnjuta hockeyn och ett par kalla. Rätt så bra kväll faktiskt och förvånansvärt mycket folk som hade bestämt sig för att gå ut denna kväll. Sen blev det hemgång och min lägenhet förvandlades till ett gatukök av högsta klass.

Klassiker från helgen:

-118 118, de är Britta.
- Nämen tjenare Britta, vill du visa din... nej den ska vi inte ta idag va?
- Haha, nej den ska vi inte ta idag! haha

- Kan inte jag få följa med dig hem?
- Jag är ledsen, det kommer inte bli någon mer gång. Det är inte dig det är fel på det är mig.


slut

Formsvacka!

image25Känner att fantasin inte är på topp, ligger i en liten formsvacka vad gäller bloggandet. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag, kunde ha berättat om festen i lördags men det är faktiskt inte så mycket att skriva hem om. En ganska tam fest för att vara signerad Dääjvid. Utgången var heller ingen höjdpunkt, lite folk samt fel folk. Det lyfte aldrig så att säga.

Nästa helg är det dags för en riktig kioskvältare, nämligen falukalaset. Ett måste naturligtvis för åtminstone en av huvudkaraktärerna i denna blogg. Vet faktiskt inte hur det blir med han som börjar på P och slutar på äärtan, han säger ju att han blivit norsk patriot. Förhoppningsvis kan han fortfarande avvara lite tid för sitt fosterland.

Nu har jag och gästkrönikören bokat resa, alanya i turkiet vart det. Flipp eller flopp? ingen aning har aldrig vart där men förhoppningsvis en jätteflipp. Full och solbränd lär man bli iallafall. Om det är någon som satt sin fot där får ni gärna slänga in lite betyg och tips om uteställen, sevärheter medmera. You name it.

Såg att vi var omnämda på en modeblogg, vilken ära.. hehe. Vi har blivit placerade i humorfacket. Har även läst att folk tycker det är en ovanlig blogg. Bra det, är det ovanligt i Sverige betyder det att det är en osvensk blogg och det är vi mycket stolta över. Ska man vara helt ärlig så började vi blogga typ som ett hån mot hela fenomenet. Men bloggen växte ju lavinartat och vart populärare och populärare så vi tänkte att vi kan väl ägna det några minuter per dag och så vitt jag vet så har vi några trogna läsare.

Vi har lovat er mycket partyrapporter samt partybilder, bara lugn det kommer. Anledningen till att det inte blivit så mycket av den varan stavas helt enkelt partybrist. Men i och med att startskottet för alla festivaler och dylikt går nästa helg så har ni mycket att förvänta er.

Fan, de blev ju ett inlägg av det här också. Det trodde jag inte när jag satte fingret på tangenten k som startade detta inlägg.


The end


Tävlingsdags igen!

image24Nu ska vi introducera en ny tävlingsform här på bloggen. Denna gången blir det en musiktävling. Alla har vi väl ett minne av en viss låt en viss sommar, kanske är det låten du tog din första bira till, eller låten du vart av med oskulden till vad vet jag. Men ni förstår vart jag vill komma. Vi ska helt enkelt kolla vad ni kan om sommarhits eller sommarplågor , vad man nu väljer att kalla det.

Vi kommer helt enkelt att skriva en textrad ur en välkänd sommarplåga, sen är det bara för er att gissa på vilken låt det handlar om. Som vanligt deltager ni genom att skriva ert namn samt svaren i kommentarsfunktionen. Hoppas på att det inte ska vara allt för enkelt men det visar sig. I potten ligger en singel med vårat eget dansband Kurt Lennartz som spelades in på falukalaset en gång i tiden, den blev inte den sommarplåga vi hoppades på men vart ändå ganska populär. Nej då kör vi väl då.Låt 1:

Ikväll ska allting hända
Vi ska löpa linan
kasta loss
Det finns inget slut
Ingenting kan stoppa oss


Låt 2:

När man läser filosofer,
letar mellan gamla strofer
Tror man det var annorlunda,
16 17 18 hundra


Låt 3:

Till alla flickor vi har försakat
Till alla er som tror
På allting som vi gjort
Vill ni följa med oss västerut?Låt 4:

Här kommer solen
Här kommer en sol som säger:
Aldrig mera regn,
aldrig mera regn


Låt 5:

ligga på stranden
bira i handen
fösöka sola bort
den vita randen
picknick och en filt, en flaska vin
oj, så märkligt att radion spelar Tomas Ledin


Då är det vara att börja klura då. Skulle det mor förmodan sluta oavgjort så har vi en utslagsfråga till förfogande.

Lycka till!Uppdatering för uppdaterandets skull..

image23
Det kan inte sägas för många gånger hur jävla mycket jag älskar sommaren. Idag tog jag cyckeln ner på stan, inte helt fel att glida fram längs med siljan när solen steker på och vattnet ligger stilla. Det är verkligen sådana dagar man förstår varför man bor här.

Ikväll blir det grillfest hos mig. Så dags att byta spellista på mediaplayer till Sommar/grilla. Har ju ett antal spellistor för olika tillfällen som: Vanlig dag, Sova/sex, vinterfest, em/vm, vanlig fest mm. Mina fester kretsar runt spelningslistorna som ni kanske märker. Vet fan inte varför jag pratar om det men så är jag väl inte direkt känd för att prata lite heller kanske.

Vi får nog ta och gå en skalgång efter päärtan, var nog förra århundradet han skrev ett inlägg senast. För snart har ni väl tröttnat på mig va?;)

Sen måste jag även ta tillfället i akt och gnälla lite på oss svenskar. Hur fan kan folk gnälla på att det är för varmt? Alltså, regnar det gnäller vi efter sol, skiner solen är det för varmt, snöar det vill vi ha sommar. Nej blir fan lite lätt upprörd på detta jävla gnäll. Här sitter vi och gnäller över att de är för varmt när det är 25 grader medans människor i annan del av världen svälter ihjäl i 40 gradig hetta. Då var det sagt!

Man vet aldrig men när nästa inlägg dyker upp så kan det vara med en tävling i ryggsäcken. Men inte som förut utan i en ny skepnad.

Nej nu tycker jag att ni tar en öl och drar igång grillen för det ska jag.

MVH Dääjvid

The king of BBQ

Gästkrönika..

Jajjemen idag ska vi prova någonting helt nytt här på bloggen. Vi har bjudit in en gästbloggare vid namn Berra, som även är en god vän till mig. Berra ska lufta sina tankar och funderingar kring ämnet som han valt att kalla "våga vara osvensk". Så Björne dags för dina femton minuter i rampljuset, scenen är din kompis.Hej alla barn.

Vilken ära att få göra en gästkrönika i denna underbara blogg. Men frågan är ju om jag verkligen kan förvalta detta ärofyllda uppdrag. Som ni kan läsa i inlägget innan så står det att jag är ganska osvensk. Hahaha vilken beskrivning. Rolig ska jag tydligen också vara. (Det är nog bara Dääjvid som tycker det) Men alltså för att göra saken lite tydligare så kan jag säga att jag är 100% svensk, vill gärna förtydliga det så att ingen tror att jag har utländskt påbrå. Okej bra nu vet ni det.

 Det jag tror Dääjvid menar med att jag är osvensk är nog att jag brukar uttrycka mig på det sättet, var inte så jävla svensk. Med det menar jag att man ska säga vad man tycker. Såg ett avsnitt ur serien Scrubs en gång där chefen för sjukhuset kom in på en föreläsning och presenterade sig genom att säga något i stil med: Hej mitt namn är Bob Kelso och jag gillar horor. Nu är det ju inte riktigt den typ av ärlighet jag tycker vi svenskar bör ta efter men nästan.
Fan om du tycker om någon varför inte säga det till den personen? Nej för fan det står nog i moratidningen eller sportbladet imorn så den kan läsa det där istället. Vi svenskar är så rädda att visa vilka vi är och att ingen ska gilla det. Sen en annan typ av ärlighet, om du t.ex. står och snackar med en kompis som har en andedräkt som luktar dödfisk, vad gör du då? De flesta svenskar säger inte till personen utan går istället och pratar om det med sina andra kompisar och skrattar åt det. Hur schysst är det? Sen ska jag ju tillägga att jag inte är i närheten av denna ärlighet men att jag ibland försöker vara så ärlig jag kan. En sak är säker det är tur att denna blogg finns för här är det riktigt osvenskt, ärligt och med personer som bjuder på sig själva.

Ett tips: Om du träffar mig och Dääjvid tillsammans ute på gallej någon gång så ska du passa dig för vi är inte riktigt kloka. Minns en gång när vi var på Musik&Motorfestivalen i Älvdalen, vi var som vanligt lika korkade som alla andra. Efter en stunds minglade med alla trevliga människor kommer Dääjvid fram till Erik Segerstedt (Idolfjollan ni vet) och kläcker ur sig följande kommentar: Men hej Serik Negerstedt står du här å limmar på fjortisar??. Hahaha ja vi skulle kunna skriva en hel bok om våra galna tilltag, men det skulle troligtvis bara vara jag å Dääjvid som skulle köpa den eftersom ingen annan fattar vår gemensamma humor.


Till er with love från Gästkrönikören

image22

Björn the bear

Sommar..

image21
Äntligen så står då sommaren på tröskeln, gräset blir grönare och värmen stiger. Denna underbart fantastiska årstid med alla härliga ingredienser så som grillning, öldrickning, nakenbad, dagsrus, lättklädda kvinnor m.m.
Oj vad poetiskt det där blev men de bjuder jag på. Nej jag är inte full för er som undrar, det bor minsann en liten djup kille i mig också;)

Sitter och undrar vart det här inlägget kommer ta vägen, är så fruktansvärt trött och sitter och garvar åt allting. Seinfeld har aldrig vart roligare än ikväll och det beror inte på att det var ett av dom bästa avsnitten någonsin.

Den här bloggen verkar ha blivit Dääjvids soloshow men någon lär ju uppdatera eftersom datorer inte verkar ha kommit till norge ännu.

"Våga vara osvensk", "Va inte så jävla svensk" brukar en god vän till mig säga. Funderar på att anlita honom som gästkrönikör här på bloggen, han skulle nog ha mycket kul att säga. Han är precis lika snurrig i bollen och har precis samma dåliga humor som jag så de skulle nog bli toppen. Sen är han ju ganska osvensk så kanske kommer nån rejäl sågning av något också.

Nu äre nog fan dags att sova tror jag för nu sitter jag och skrattar åt mönstret på min rullgardin som jag plötsligt tyckte såg ut som ett könsorgan. Skulle jag använt mig av ordet "haha" hela tiden i detta inlägg hade det blivit ett jävligt långt inlägg.The case is closed!


image20

Det blev en mycket rafflande avslutning av tävlingen då siste man som sopade in tipsraden även gick och vann tävlingen. Det vart en långdragen tävlingen och det har varit lång tid mellan inläggen här på slutet. Vi ber om ursäkt för det men vi har haft väldigt bra undanflykter b.la fester, sjukdomar, päärtans landsflykt m.m. Vet att att det låter tragisk men vi kan faktiskt inte försörja oss på bloggen ännu.

Men som sagt, tävlingen var det. Ja som ni alla märkte så var det ju busenkla frågar, rena rama barnleken. Det var ju utslagsfrågan som var själva hjärtat i den här tävlingen. Med tanke på det så måste jag bara bara fråga er alla en sak: Hur mycket tror ni att vi dricker egentligen?:) Vi är bara människor inga robotar alà George best.

Känns ganska onödigt att köra den rätta raden här neranför då samtliga deltagare piskade in den. Men vinnaren har det däremot blivit dags att tillkännage. Mina damer och herrar, ladies and gentlemans the winner is..... Åsberg!
Han får alltså den stora äran att välja en av dessa fantastiska priser men vill här med göra en liten ändring i prisskåpet. Dejten med Dääjvid är inte att alternativ längre!

Åsberg drog alltså till med att vi dricker 23st öl tillsammans på en festkväll. I och med det så var han närmast sanningen som ligger på 22st eller med andra ord 11st var. Så därmed kan vi döda myten om att vi dricker ett halvt systembolag var.

Nog om det. Eftersom vi alltid vill både förnya och förbättra oss så har vi beslutat att vi lägger den här typen av tävlingar på is ett tag. Men oroa er inte det kommer fler tävlingar men där upplägget och kostymen ser annorlunda ut. Vi smider nya planer varje dag, Päärtan brukar ringa hem från norge och oroar sig för bloggen varje dag, han säger att han inte kan sova för att han har så mycket ideèr och planer. Sen oroar han sig för att jag ska sälja bloggen till Aftonbladet när han är borta. Men jag kan garantera er att här har ni en ägare i klass med facebookkillen.

RSS 2.0