Tips inför sommarens partysäsong!

image14Bloggen tänkte idag att vi skulle tipsa lite om vad man ska åka på för fester i sommar och vad man behöver för utrustning! Vi kände att eftersom vi är Sveriges hetaste partyblogg så slår vi klubban i bordet och berättar allt det som just du behöver veta om festligheter i sommar. Vi börjar med att angränsa oss till sveriges husvagnslandskap nummer ett, nämligen Dalarna!

Falukalaset 22/5-25/5-2008

Beskrivning: Grymt rolig festival i dalarnas andra största stad. Vi har bara bra minnen från detta påhitt. Här erbjuds allt från politisk propaganda med gratis korv till karokehusvagn med folköl. Mycket bra utbud av hönor, finns någon för alla smaker men ett tips är att inte leta på parkbänkar då våra erfarenheter visar att dom är alldeles för unga. Detta var även festivalen då Dääjvid köpte 19 cheeseburgare på mcdonalds till personalens stora förvåning.

Utrustning: Lagom mycket alkohol, en fet plånbok samt dina allra bästa raggningsknep.

Dääjvid und Päärtan betygsätter: + + + (av 5)


Idreyran 10/7-13/7

Beskrivning: Festivalernas festival, festernas fest, helgernas helg. Ja listan kan göras lång, detta är nämligen sommarens absoluta höjdpunkt som bara inte får missas. Här ifrån har vi inte ett enda dåligt minne. Hela Idre lever upp och blir en enda stor fest hela helgen lång, dygnet runt. Utbudet av hönor är mycket bra här också fast med fördelen att här spelar det ingen roll hur full du är, hur du än vrider och vänder på det så kommer du att få ragg. Egentligen går det inte att förklara detta det måste helt enkelt upplevas!

Utrustning: Förslagsvis ett tält (helst engångs), oändligt med alkohol, två par pilotbrillor, en ihopfällbar och fraktvänlig solstol samt dansskor om man känner för det.

Dääjvid und Päärtan betygsätter: + + + + + + (av 5)


Dansbandsveckan 13/7-19/7

Beskrivning: Alla dansbandsfanatikers våta dröm. Men vi som är partyveteraner vet att det även är ett kryphål för ungdomar att få vara fulla en vecka i sträck. Vi rekomenderar att man söker sig till campingar, puben inne på området samt gatan inne i centrala Malung. Hönorna då? Jovars, ganska bra utbud men då måste du vara inne på barerna. Akta dig för att råka få till det med någon 13årig tös som bara följer med mamma och pappa på semester, sådant slutar aldrig bra fastän hon ser ut som 17 på fyllan, nej som sagt håll dig till barerna.

Utrustning: Lite mer alkohol än vanligt då detta krävs om du inte är ett stort dansbandsfan, lite stålar även här eftersom du ska besöka en hel del barer samt sist men inte minst en person som känner till malung väl så att du kan hitta alla outmärkta campingar.

Dääjvid und Päärtan betygsätter: + + + + (av 5)


Musik och motorfestivalen 8/8-10/8

Beskrivning: Våran födelseorts egen lilla festival som faktiskt växt ut och blivit förvånande stort. Här rekomenderas att man hänger på byn på dagtid då detta brukar vara roligast. Sätt dig på fyrklöverns uteservering sänk ett par bira och kolla på den populära crusingen. Mot kvällen drar du dig neråt parken, och om du ska in eller inte beror på hur stor plånbok du har, men det är nästan lika mycket drag utanför. Letar du efter hönor ska du inte rikta in dig på lokalbefolkningen eftersom dom av klass är ganska lätträknade även om det blivit bättre på senare år. Men helt klart en grym avslutning på sommaren.

Utrustningen: En snygg bil med chaffis (om du vill förbättra dina odds på köttmarknaden), Mycket alkohol eftersom du måste ligga på alla andras nivå, annars kommer du uppfatta alla andra fyllskallar som dryga. Och sist men inte minst en ordbok på älvdalska ifall du hamnar på en fest med det gamla gardet som inte talar svenska.

Dääjvid und Päärtan betygsätter: + + + + (av 5) Betyget här är lite beroende av hur man gör det själv.Vi har säkert glömt eller helt enkelt skitit i någon festlighet men det kan bero på att vi inte varit där eller inte minns det. Men vi hoppas att denna guide har hjälpt dig/er i djungeln av festligheter. Nu vet ni hur ni ska planera den bästa årstiden på året. Vi tar naturligtvis emot tips om andra festligheter vi mot förmodan missat som är värt att uppleva!


MVH Dääjvid und Päärtan, era sommarguider på nätet!

Kommentarer
Postat av: Anna

haha, vilken underbar guide:) erat ord är numera lag:)

kram

2008-04-17 @ 16:04:54
Postat av: martin

Peace & love festivalen någon??? hur kan ni glömma den, det är nästan tjänstefel av sveriges nya partyblogg ju

2008-04-17 @ 23:05:27
Postat av: En hemlig vän

http://slitz.se/images/Slitz/Models/ElinGrindemyr0802/Large/5.jpg

2008-04-17 @ 23:20:58
Postat av: Dääjvid

Martin: Du har så rätt så rätt. Men då vi inte upplevt den ännu så känner vi oss inte mogna att uttala oss om den, men det blir nog ändring på det i sommar:)

2008-04-18 @ 09:34:11
URL: http://daajvidundpaartan.blogg.se
Postat av: K

Den bästa festguide jag någonsin läst i alla bemärkelser. Älskar eran blogg!

2008-04-18 @ 10:03:48
Postat av: Martin

härligt grabbar, då ses vi på PaL i sommar :)

2008-04-18 @ 14:30:12
Postat av: Päärtan

Martin: Ja de låter ju som en bra idé :)

2008-04-19 @ 09:58:53
Postat av: Perra

Va fan, det falun som ÄR dalarnas största stad. Gör om gör rätt!! :)

2008-04-21 @ 12:28:31
Postat av: Dääjvid und Päärtan

Perra: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_svenska_t%C3%A4torter_sorterad_efter_inv%C3%A5narantal

2008-04-21 @ 12:55:31
URL: http://daajvidundpaartan.blogg.se
Postat av: Perra

njaaaaa, det där är ju bara de centrala delarna av orternas folkmängd. Hela Falun har 55 267 inv. medan borlänge har 47 399 inv. Källa http://www.scb.se/templates/tableorchart____193256.asp

2008-04-21 @ 22:23:14
Postat av: Dääjvid und Päärtan

Perra: Ja men vi snackade inte kommunen vi snackade tätorten. Falukalaset är väl knappast i toftbyn? Så jag ser det fortfarande inte som något som borde ändras:)

2008-04-21 @ 23:26:03
URL: http://daajvidundpaartan.blogg.se
Postat av: Tuss

HAHA toftbyn, jojo. Har ni hört att dom flyttat falukalaset dit? :O

2008-04-22 @ 01:00:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0